Recepti - Ribe - Školjke - Rakovi

30 siječnja 2009

Riblji paprikas

Za 10 osoba / 120 minuta.

Sastojci: 4 kg razne riječne ribe
1 dl ulja
60 dag crvenog luka
3 dl pirea od rajčica
5 dag mljevene crvene
paprike
2 dag ljute mljevene
paprike
8 dag soli
suhih, ljutih papričica
po želji

Priprema ribe: Ribu očistiti od kljušti i iznutrica i operemo. Ako je riba manja od 25 dag ostavimo je u komadu, a veće ribe izrežemo na komade oprilike od 25 dag. U prikladnoj posudi na vrućem ulju zapržimo na polumjesece izrezan crveni luk. Dodamo papriku, slatku i ljutu. Posolimo pa izmiješamo. Dodamo ribu i dolijemo vode da prekrije sadržaj. Po želji stavimo koju suhu papričicu. Dolijemo pire od rajčica. Kad prokuha, smanjimo temperaturu na pola i kuhamo još 30 minuta. Uz paprikaš poslužimo domaču tijesteninu. Ako želite da paprikaš bude ljut, dodajte desetak papričica. Kuhamo na laganoj temperaturi da se riba nebi raspala. Glave, jetra, ikru i mliječ možemo iskoristiti za pripremanje juhe.