Recepti - Ribe - Školjke - Rakovi

30 siječnja 2009

Neretvanski brudet od jegulja i žaba

Za 4 osobe / 90 minuta.

Sastojci: 60 dag jagulja
40 dag žaba
15 dag crvenog luka
3 češnja češnjaka
0,5 dl maslinovog ulja
3 dl bijelog vina
3 dl pirea od rajčica
4 ljute papričice
2 dag soli

Priprema žabe: Jegulje dobro operite i ostružemo grubom krpom da ih oslobodimo sluzi. Žabama oštrim nožićem ostranimo žilice boje žive koje idu iz kralježnice u but. Jegulje izrežemo na komade dužine 5-6 cm. Crveni luk i češnjak narežemo na sitne kockice. Popržimo ih u prikladnoj posudi na vrućem maslinovom ulju. Dolijemo 3 dl bijelog vina i 3 dl pirea od rajčica. Dodamo komade jegulje. Dodamo cijele žabe. Posolimo i dodamo smrvljene ljute paprike. Kuhamo nepoklopljeno. Kad zakuha, Temperaturu štednjaka smanjimo na pola. Povremeno protresemo posudu pa poslje 40 minuta kuhanja poslužimo.