Recepti - Ribe - Školjke - Rakovi

02 studenoga 2008

Dagnje na buzaru

Za 4 osobe / 30 minuta

Sastojci: 2kg dagnje (crne mušule)
1 dl maslinova ulja
8 češnjeva češnjaka
1 vezica peršina
2 dag krušnih mrvica
3 dl pirea od rajčica
2 dl bjelog vina
soli i papra po želji

Priprema dagnji: Školjke operemo grubom četkom ili čeličnom vunom. Iz svake dagnje iščupamo niti prianjalke. U prikladnoj posudi na vrućem ulju zapržimo sitno isjeckani češnjak. Čim zapjeni, dodamo oprane školjke. Dodamo kosani peršin. Popaprimo po želji. Dodamo krušne mrvice. Dolijemo pire od rajčica. Dolijamo bijelo vino. Kuhamo poklopljeno i povremeno promiješamo. Kad se školjke otvore, poslužimo jelo. Ako se školjke ne otvore, znači da su već prije uginule i mogu biti jako opasne.

Oznake: